Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Dělání, dělání II.

Dělání, dělání II. 23. bře 2015 05:49 #295017

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Mišpul,té kulatiny by bylo škoda,vždy jsem ji obdivovala.Mě příjde jako ozdoba tak perfektně srovnaný stoh kulatiny. :up
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 23. bře 2015 06:25 #295020

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
Evai má pravdu . měla jsem kůru , každý rok jsem musela dokupovat . rozpadá se a vítr ji odnáší . navíc v té drti roste plevel vesele dál . a to tam je textilka . lepší je teda štěpka. pokud je to jen takový záhonek , nedávala bych tam asi fakt nic . v mém velkém záhonu , kde je k 50 růží to je nutné - nevlezu tam
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 23. bře 2015 12:56 #295028

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Kůru jsem měla jednu sezónu a víc už nechci.Rozhrabávali ji kosáci,špatně lezly cibuloviny a ještě se v ní hemžily nějaké tlusté larvy.Tfujtajbl.
Jak mám zahuštěno porostem,zjara 2-3x okopu,vypleju a pak už je to zarostlé,stíněná zem a nemusím na to sáhnout.
Vyklubal se krásný den,tak oblézám záhony a dělám soupis rostlin.Už se v tom začínám ztrácet,hlavně u těch nových.Některé cedulky umazané,nečitelné,musím dumat a napsat aspoň jakonázvy,u něčeho dělám jen ???,protože zaboha nevím,co by ta oschlá štětka mohla být.Např. na cedulce DRESLA N__ŠI FUR___T_,jsem přemýšlela,jestli je nějaká kytka jménem Naši furianti,no nakonec to bylo Dresla NIŽŠÍ PURPUROVÁ(astra).O___US,napadl mě Odysseus,ale hned jsem věděla,že to není ono,ale zahloubala jsem se,zavzpomínala,jak jsem ráda četla staré řecké báje a pověsti,a :woohoo: má oblíbená Orfeus a Eurydika,astra Orpheus je to!
To je tááák napínavý a bavím se :laugh: Konec PPK,jdu pokračovat.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jarka

Dělání, dělání II. 23. bře 2015 13:51 #295031

• Iveta
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 933
Já mám mulč z kačírku a blbě se odtud odstraňuje opadané listí, v kůře se potom Čs a spol taky dobře daří přezimovat, ne?
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 23. bře 2015 15:12 #295032

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Teď jsem někde viděla mulčovat lávovou drtí, tak jsem se po tom snažila pídit a nakonec mě odradila cena. Ale vypadalo to pěkně ;) .

Já namulčováno nemám, ale v suchém období pak rychle kytky schnou, musí se víc zalévat.
Pokud mám, mulčuji trávou, ale té zrovna o prázdniny moc není ( jak je sucho, neroste). Ale já to mám už tak nahusto, že je docela problém mezi to tu trávu vůbec nějak nasypat a nezasypat kytky ;) .

U takhle velkého a zatím skoroprázdného záhonku bych asi nějaký mulč dala , aspoň provizorně na pár let.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Genovesa

Dělání, dělání II. 23. bře 2015 21:12 #295050

• Genovesa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1736
Všem děkuji za rady. Budu muset dát mulč, mám kůru nebo kamínky na všech záhonech. Máme velkou zahradu, 4300m2, záhony je obehnaná polovina plochy po krajích. Jsou tam smíšené živé ploty, skalka, rašeliniště. Teď záhon s kordeskami. Pak zeleninová zahrádka 10x10m. K tomu mimino 8 měsíců, dcerka 3,5 roku. Velký dům. To bych se uokopávala k smrti :huh: . Cibuloviny mi prorůstají v pohodě. Kamínky mají tu nevýhodu, že se v nich špatně přesazuje, takže k trvalkám dávám radši kůru. Pár fotek na ukázku.
P1012207.jpg

P1012277.jpg

P1012034.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Kaja, Evka, Iveta, Jarka, Jikra, Ajka

Dělání, dělání II. 23. bře 2015 21:38 #295051

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Uff Geno,to máš teda kolomrsk :blink: To bys fakt život strávila s hadrem a motyčkou.Čas ukáže,ono až to všechno vyroste a zapojí se,taky to bude vypadat jinak.Děti vyrostou,přidělíš jim nějaké povinnosti( :laugh: už vidím ty "vofuky",až uslyší-vykliď myčku- nebo-je třeba vyhrabat lupení)
Zahradu(proti tobě zahrádečku)předělávám už kolikátý rok a stejně to pořád není finále.Až se dětičky osamostatní,pak budeš mít čas na "hraní".
Prostor závidím,máte to pěkné.Jsem zvědavá na fotky plotu za 2-3 roky.
Na prostřed.fotce vzadu jsou máky?Clematis je Piilu?A růžička před ním?
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 23. bře 2015 21:55 #295054

• Genovesa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1736
Děkuju. Zahradu miluju, jen teda ráda bych se někdy i jen kochala :) , proto ty mulče. Už tak si neumím sednout a sedět. Furt něco dělám. To vzadu nejsou máky, ale pivoňky, už jsou přesazené a místo nich trůní Lions rose, Bengali a Marie Rottrová. Klematis je opravdu Piilu, růže je naprosto zdravý a úžasný Leonardo da Vinci, to je bezúdržbová, krásná a zdravá růže. Koupila jsem ho kdysi ve výprodeji v Obi, zamilovali jsme se do něj s mužem oba a začala éra Kordesek, letos na jaře jsem přidala ty tři Austinky.
Ten živý plot jsem vymýšlela celou zimu 2010/2011 a mám ho moc ráda. Na to, jak bude vypadat už jen letos se těším, konečně začne plnit funkci. Pro zajímavost posílám fotku (jen z opačné strany), jak vypadal v dubnu 2012 - rok po vysazení.
P1011075.jpg
Poslední úprava: 23. bře 2015 21:57 od Genovesa.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, mišpule, Evka, Iveta, Ajka

Dělání, dělání II. 23. bře 2015 22:20 #295058

• Iveta
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 933
Páni, Genoveso, závidím ten prostor....ale na práci ne, je fajn, jestli zahrada baví i tvého muže....a jak děti porostou, trávníku bude ubývat a ubývat a vnoučata si budou hrát na schovku v růźovém sadě, co :woohoo:
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 24. bře 2015 06:30 #295061

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
krásné to máš děvče - a taky dost na práci . ale je vidět že máš partnera , co ho zahrada zajímá . to je velká výhra .ale zkus místo kůry tu štěpku . opravdu je trvanlivější.
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa