Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Dělání, dělání II.

Dělání, dělání II. 24. bře 2015 06:57 #295064

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Genoveso, ty latifundie ti závidím :P , ty se snad nikdy nemůžeš dostat do stavu, že ti bude zahrádka malá :laugh: . Já už musím expandovat na cizí zahrady, abych mohla realizovat všechny své plány.

Ten živý plot je opravdu nádherný :) . Jen ty záhonky u terasy mi přijdou oproti zbytku takové titěrné ;) .
Leonardo je skvělá růže a při velikosti tvé zahrady budeš mít možnost zkoušet růže ve velkých skupinách i více kusů od každé ( až děti nebudou potřebovat tolik tvého času ;) ).
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Genovesa

Dělání, dělání II. 24. bře 2015 07:27 #295065

• Kika
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1395
Genoveso, ta rozloha je úzasna, taky bych ji brala. Na chalupe mame necele 2 tis. a je to malo (a netradicni prostor, dost stinu), mame tam ovocne stromy a uz nemam kam davat ani kytky ani nove druhy ovoce.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Genovesa

Dělání, dělání II. 24. bře 2015 10:54 #295080

• Genovesa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1736
Moc děkuji za pochvaly, opravdu mě těší. Kajo štěpku už jsme probírali, zkusíme ji asi.
Jano záhon v terase je už mírně rozšířený, trvalky a zejména LdV zavazel sekání, jak se rozrostl :lol: . Moc se tam ale roztahovat nemůžu, je tam totiž 2x2m pískoviště a domeček pro děti.
Můj muž zas takový fanda do zahrady není, ale kvetoucí záhony se mu líbí. A když vidí moje smutný psí voči, otočí oči v sloup a jde kopat :) .
Máte pravdu, že práce je s tím dost, ale my jsme domácí lidi, můj děda by ze mě měl radost. Loni jsme koupili zahradní traktorek, takže golfový trávník kvůli dětem je pokosený tak za 30 minut, navíc dcerka se ráda vozí. Počítám, že příští rok bude rvačka :D. Na polovině pozemku je louka, kosená 2x za rok a sad 30 stromů.
K růžím - uvidím, jak se bude dařit nováčkům. Na některých byly fleky a na starších no name mám spálu, tak nevím, jestli mi to nevezme chuť... :blink: :S
DSC01085.jpg
Poslední úprava: 24. bře 2015 10:55 od Genovesa.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Kaja, mišpule, Iveta, Jarka, Ajka

Dělání, dělání II. 24. bře 2015 13:12 #295092

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
hezké ---
já dnes dotřela unimo buňku . děs - přes ty růže. je to silná lepenka , barva už skoro sloupaná a co tam zbylo se kroutilo a loupalo v malých kouscích . jsem si mákla. 7 plechovek akrylové barvy po 160 kč . trvalo mi to týden - po kousku , ale snad už to vypadá líp .. byl už to hnus a musela jsem sebou hodit , než se olistí růže . z boku žebřík nešel postavit , tak zarožák na tyčce a barva i na obličeji

DSCN8329.jpg

DSCN8228.jpg
Poslední úprava: 24. bře 2015 13:13 od Kaja.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Ališi, Jarka, Ajka

Dělání, dělání II. 24. bře 2015 14:13 #295094

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Kájo, chtěla bych mít jednou v důchodu tolik sil a elánu jako ty ;) , jsi nezmar :P .
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja

Dělání, dělání II. 24. bře 2015 14:47 #295095

• Kaja
  • Platinum Boarder
;) no jo - dnes se mi třepou nohy i ruce . jsem KO .to není o elánu , ale o nutnosti .. nejsou lidi na práci . ...chystala jsem se na to už více let a pořád to nebylo- tak jsem moc ráda, že jsem to zvládla .
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 24. bře 2015 15:21 #295096

• Genovesa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1736
No to musela být makačka pro ženu v letech, klobouk dolů. Já byla hotová, když jsem těsně před porodem loni natírala jen základ na ten domek. Vypadá to dobře, přeju, ať barva dobře drží, levné to nebylo.
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 24. bře 2015 16:04 #295097

• Kaja
  • Platinum Boarder
barva se jmenuje ETERNAL mat a je akrylátová, ředitelná vodou . . je pružná a lze ji natírat i lepenku . cemento dřevotřískové desky atd . dokonce pozink plech bez předešlé oxydace .no jsem zvědava , jestli bude držet . vypadá to že jo.- právě že ta bouda je povrch lepenka. takže i když barva drahá - aspoň že mi poradili vhodnou .. jinak se do toho všechno vsakovalo . je to stará unimo b.- u nás 28 let a koupená vyřazená ze stavby . takže už něco přežila . má kovový rám a daly by se tam dát nové desky , nebo USB . ale bylo by to dražší než ta barva a kdo by to dělal. jinak je každý rok obrostlá růžemi .

DSCN1370_2015-03-24.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: mišpule, Ališi, Jarka, Ajka, Genovesa

Dělání, dělání II. 24. bře 2015 16:42 #295098

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Kájo obdiv! Protože jestli něco nesnáším,tak zaflákané všechno od barvy a omatlané ruce ;) .Nějak se u nás zakabonilo a vše je takové ztichlé,radši jsem postavila sud pod okap u garáže,kochám se nadějí na déšť.
Prokypřila jsem pěkně do hloubky záhon a vysila červenou řepu.Máme velkou spotřebu,tak kilo týdně :)
Teď už nemám do čeho klofnout,tak oblézám,tahám vše očima a nadávám na sucho.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja

Dělání, dělání II. 24. bře 2015 19:26 #295099

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Já dneska celé odpoledne sázela založené růže. Bylo to už pozdě, měly některé až 5cm nové bílé kořínky :dry: .
Zajímavé je, že růže zasazené loni na jaře (potřebovala jsem asi čtyřmi hnout) žádné bílé kořínky neměly, s výjimkou Jasminy, která měla bílé kořínky těsně nad místem očkování.

Založené růže vesměs ve velmi špatném stavu ( narozdíl od těch, co se mi povedlo zasadit o vánocích) :( , o dvě zřejmě přijdu, větve jsou shora černé s bílými fleky ( jako plíseň či co), zdravé pouze pár cm nad očkováním ( muselo to postupovat od konců větví dolů).

Ale mám hotovo ;) , spálenu většinu odstříhaných větví, celkově jsem dneska byla pilná jak včelka ( taky jsem z toho utahaná jako pes :P ).
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa