Kiko, první rok, co jsem dostala zahradu k užívání jsem taky honem nevěděla, co s tím. Nakoupila jsem v zahradnictví asi za 3 tis. a stejně to nebylo nikde vidět. Víc jsem nemohla, byla jsem první rok na mateřské ( tenkrát se bralo 2.700,- měsíčně ), takže na rozhazování nebylo.
Pomůžou ti určitě letničky, řadu z nich lze vysít rovnou na místo, žádné předpěstovávání a je to za pár korun a kvetou celé léto. Jen si na ně udělej nějaké provizorní záhony. Určitě krásné jsou krásenky, dobrá byla i chrpa polka ( je to tedy směs barev, ale všechno v odstínech bílá-růžová, modrá, to jde k sobě pěkně. Ze žlutých měsíčky, sluncovky, afrikány, slunečnice ( jsou i nízké). Z pnoucích třeba hrachor jde taky vysít hned do země a je moc pěkný.
V Lidlu mají semínka za 6Kč, z pár pytlíčků budeš mít zahradu celé léto rozkvetlou. A když si uděláš zvláštní záhonek, můžeš si letos napěstovat i trvalky ze semínek. U spousty z nich to jde pěkně. Já zkoušela krom levandulí třeba veronica spicata, disnthus deltoides ale třeba i trávy ( pennisetum). Můžeš zkusit třeba i řízkovat keříky, spousta z nich jde dobře, stačí koupit jednu matečnou. Dobře jdou všechny ptačí zoby, wajgelie atd.
Nebude to hned, ale za pár let budeš mít dost vlastních rostlin a navíc hromadu radosti z toho, co všechno jsi dokázala

. A mmch. řada růží jde pěkně množit řízky a můžeš mít třeba celý záhon jen z jedné sorty, vypadá to krásně. Ideální je třeba Bonica, ta jde z řízků krásně a je vděčná a kvete celé léto

. Jo a taky jde pěkně z řízků LdV

.