Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Dělání, dělání III

Dělání, dělání III 04. zář 2016 19:15 #312712

• Marta
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 212
U nás sa v tomto roku veľmi rozmohla portulaca. Za celý môj život som jej nevidela toľko ako tento rok. Ťažko sa s ňou bojuje - stačí malý odseknutý lístok, alebo iba jeho časť, a tá potvora narastie znovu.
A v špargli stále znovu vyrastá láskavec, ktorý tvorí kvetné puky vo výške cca 5 cm, čo nie je hádam ani desatina bežnej výšky tejto buriny. Zrejme sa prispôsobil podmienkam - v tej špargli je tak sucho, že som pri okopávaní úplne vážne rozmýšľala nad zváračskou kuklou, jak som mala plné oči prachu!
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Dělání, dělání III 28. zář 2016 22:02 #313264

• Kika
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1395
Ja mam dneska radost, muz mi trochu opravil obrubniky u uzouckych zahonku podel plotu a ja dnes zacala osazovat. Na jare jsem si koupila dve travy - dochan a tu druhou si nepamatuju, a hodne narostly, tak jsem je dnes vyryla, rozdelila na nekolik casti a sly prave do toho zahonku podel plotu. Krom toho jim tam budou delat spolecnost lilie a narcisy (co jsem nakoupila v Lidlu). Nakonec jsem to zvladla osadit cele (a jeste jsme s detmi stihly navstevu akvaparku :cheer: ) a uz se tesim na jaro.
Následující uživatel poděkoval: Jana V.

Dělání, dělání III 02. říj 2016 16:52 #313365

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Včera bylo líp,provedla jsem nějaké,spíš kosmetické úpravy-ostřihání odkvetlíků,vyškubání oschlin a tak.Dnes se nedá,vlhnou záda.Ospalý den,nejlíp ho proválet,abych úplně neshnila,zpracovala jsem kopr.Halda přes půl linky,rozsekala jsem to dvou škatulek :P

Dělání, dělání III 02. říj 2016 17:32 #313367

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
dokopkala a doplela jsem záhon u horního plotu , sypla k azalkám hnojivo a zasadila dvě velké balení cibulek . taky sasanky jsem dala do země. no ještě mi zbývají menší balení tulipány , narcisky a hyacinty. začalo mžít , tak jsem ještě rychle nastříhala růže do vázy . po dešti už nebudou hezké .

DSCN2337.jpg

DSCN2340_2016-10-02.jpg
Poslední úprava: 02. říj 2016 17:44 od Kaja.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., varouch, mišpule, Kika, alenak, Marta, Gabča, alcearosa

Dělání, dělání III 02. říj 2016 19:42 #313375

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Já včera a dneska uklízela balkonovky, páč mokré se uklízejí blbě. Zatím jsem je přenesla do skleníku, ještě krásně kvetou a třeba jiřiny mají ještě hodně nasazeno a taky hlízy ještě něco dorostou ;) . Muškáty jsem tam taky schovala, ale jen zonalky, převislé jsem jen nařízkovala a pokusím se zimovat řízky. Taky jsem se pokusila o řízky mandevily ( dipladenie), uvidíme, jak budu úspěšná ...
Část truhlíků ale zůstala na místě, páč jsou v nich popínavky, které jsou prorostlé do plotu a musela bych je okudlat a to se mi tedy nechce, krásně kvetou a mají ještě hodně nasazeno ( jak zuzana tak mandevila). Mám nachystanou bílou textilku a budu holt zakrývat na noc. Dnad to tento týden nebude tak katastrofické a budou mít ještě šanci kvést.

Dělání, dělání III 02. říj 2016 20:00 #313380

• Kaja
  • Platinum Boarder
ta textilka mě dnes taky napadla. ale v souvislosti s azalkama .mám takové ty drobnolisté - japonské a vždycky mi do nich navane listí - hlavně z magnolie , která je skoro nad nima . tak si říkám , že každou zabalím do bílé textilky abych nemusela to listí vybírat .

dscn1199_2016-10-02.jpg
Následující uživatel poděkoval: mišpule, alenak, Marta, alcearosa

Dělání, dělání III 02. říj 2016 20:31 #313382

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7639
Teda vy jste pilné, já se teď pár dní povalovala ve Velkých Losinách, projeli jsme trochu Jeseníky, Karlovu Studánku, Šumperk, bylo nádherně,překrásná příroda, listí se zabarvuje,užili jsme si to :) .
Zato doma ...., no musím zapracovat :laugh:, alespoň teď večer začalo trochu pršet, v září ani kapka, tak snad něco spadne, hlavně musím zasadit ty nákupy z Lidlu :)

Dělání, dělání III 08. říj 2016 15:28 #313508

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2220
Manžel mě furt honil, že jako musíme zazimovat zahradu a honem honem dělat makat...tak jsem ho poslala vykopat dvě díry na růže, že je teda už dám z kvetináčů do země. Ha, ha, že tu napršelo přes 20 litrů nejde ani věřit, země úplně na šutr. U druhé jámy byl úplně KO, tak jsem ho dorazila, že mám na přesazení ještě jednu...

Dělání, dělání III 08. říj 2016 16:31 #313509

• Kaja
  • Platinum Boarder
já jsem dneska po obědě na chvíli vylezla - spíše hlídat , aby mi nezmoklo prádlo . ale jsem se dala do kousku zapleveleného záhonu - no a tam byly cibule narcisů tete a tete . tak jsem vybírala , rozdělovala shluky a pak ještě nasadila nějaké jiné , co jsem koupila nedávno v Lidlu . a začalo poprchávat . tak fofr , prádlo do koše , nářadí uklidit a vysypat binec. ted´ tu pajdám jak invalida . jdu pod horkou sprchu a už do postele . venku už se stejně nedá .
Poslední úprava: 08. říj 2016 17:05 od Kaja.

Dělání, dělání III 08. říj 2016 20:58 #313510

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
U nás taky dneska několikrát cmrndalo, od posledních 19mm před pár dny jsem včera vylévala 16mm a přesto je dnes pod jehličnany sucho :angry:
Moderátoři: Eva L., Květa