Vladko, díky za postřehy k T.Georgii

. Crocus rose (Emanuel ) mám od podzima nový, už se na něj těším, všichni ho tu chválí.
Evo, mě Edenrose taky šla vždycky od země, ale loni na jaře jsem jí dala na speciální místo u zdi a spolu s tou mírnou zimou se náhodou povedlo, že výhony byly ještě před 14 dny zelené. Tak jsem přemýšlela, že bych jí trochu zkusila spíš vést jako palmetu než úplně vyvazovat do vodorovna. Ale teď po těch mrazech

.
G.Thomase jsem vloni šoupla na jiné místo ( Edenka je teď vlastně na jeho místě), ale jak bylo vloni to jaro divné, tak se mu to nějak nelíbilo a držel se u země. Možná se mu ani nelíbí půda ( ještě předloni tam metr vedle stál smrk, je tam všude jehličí, možná moc kyselo), chystám se ho vyndat, komplet vyměnit půdu a zkusím s ním druhý pokus. Takže tam ani není co zkoušet vyvazovat.
Každopádně se mi těmi loňskými škatulaty potvrdilo, že problém často nemusí být v rostlině, ale v umístění v rámci zahrady.
Gertruda J. je krásná

, původně jsem jí měla v plánu k plotu na pole, ale zrovna nebyla u Dresly k mání a nakonec už její místo zabral Alexander o.M., mám ho od podzimka, jsem na něj hrozně zvědavá.
A protože několikadenní pročítání diskusí o austinkách nemohlo zůstat bez následků, mám objednáno u pana Šípa pár nových kousků : Alan Tit. a John Cl. - všichni je tu chválíte a byly náhodou jedny z mála, které ještě byly k mání. Ještě váhám, jestli k tomu přihodit Eglantyne. Celkem ani netrvalo tak dlouho vymyslet, kam s nimi. Rozšířím záhon podél zdi, kde se loni ukázalo, že to růžindám tak svědčí

.