Jano V, Evko, Květo, děkuji.
Evko, v mé zahradě je jílovitá půda, kterou se snažím vylepšit. Záhon s růžemi k řezu - TH, grandiflory, kde je Mc Cartney má slunce do 14 hod., růže u mne obecně netrpí padlím, ale často ČS.
Mc Cartney Rose:
Výhody - velký květ stříbřitě růžový, odolný dešti, úžasně voní (srovnání s Parfuma od Kordese), u mne ČS netrpí.
Nevýhody - u mne neuspořádaný keř asi 1m, výhony sice nevystřelují ale rostou nerovnoměrně všemi směry. Keř kvete na koncích výhonů, většinou po třech květech. Zdá se mi méně vhodná na repre záhon, kde se růže nechávají odkvést. K řezu ve váze je nádherná.
Díky za nové stránky, to si počtu. Já si myslím, že v Dánsku mají úplně jiné klima a tak údaje tamních školek je třeba brát s rezervou. Sám Poulsen uvádí při uvedení novinky jiné rozměry třeba průměru květů nebo typů růží, než později (Natálie při uvedení kolem 15 cm, teď 8-10 cm. A třeba německé školky, když Poulsenovy růže prodávají si rozměry upraví (Grand Award = Gotterfunken z více než 10 cm u Poulsena na 5-7 cm). A s tím kvetením to může být stejné. Myslím si, že nejlépe nám poradí ti, kteří ty růže pěstují u nás. V daném případě Eva L. Proto si myslím, že tyto diskuse jsou neocenitelné, ikdyž každý má jiné podmínky.
Květo, Knock-Out jsem koupil před 4 roky v Tullnu. Tehdy byl módní a nabízel ho každý druhý stánek, i v růžovém sportu. U mne jde o nižší kompaktní záhonovou růži, odolnou počasí i chorobám, trvale kvetoucí, květ poloplný růžově-červený. Bezúdržbová růže doporučovaná do veřejné zeleně.
,