Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Dělání, dělání II.

Re:Dělání, dělání II. 18. dub 2011 18:51 #250138

• VláďaJ
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 425
amazonka01 napsal:
Emilka wrote:
Když už jsem u těch koláží, štve mě, že si nemůžu u té dané fotky vybrat/upravit, jak ji chci v koláži velkou...

Sice ne úplně, ale pokud si vybereš mustr, kde koláž přizpůsobuješ velikosti fotek, a pak ručně fotkama šoupeš, tak to trochu jde. Možná by šlo i ručně zmenšovat/zvětšovat (nezkoušela jsem).

Amazonko a Emilko, koláže dělám v Picase. Naprosto jednoduché, stačí v ní otevřít složku s fotkami, které chceme do koláže a pak už lze měnit cokoli, velikost, polohu fotky v koláži, do pozadí lze dát jakékoli foto, nebo jen barvu, fotky lze natočit a jiné. Vše jen myší. Doporučuji vyzkoušet a pokud by něco nebylo jasné, tak rád poradím.
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání II. 18. dub 2011 19:18 #250139

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
Já sem pro velký úspěch vysela po druhé hrášek,.... nechápu to ale byl vyzobaný neomylně do jednoho - asi mají nějaký podzemní rtadar či co fakt žádné rozhrabání jen vyzobané jednotlivé dírky,takže na novo a zakryto bílou netkankou tak snad to bude dobrý,...:evil:
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 18. dub 2011 21:12 #250148

• Judita6
  • Fresh Boarder
  • Obdržená poděkování 16
Tak dneska toho už taky mám tak nějak dost.
Zasadila jsem skalničky, upekla kremrole, linecké cukroví, vymalovala jeden pokoj a chodbu, samozřejmě + úklid.
Krom toho jsem neustále s mládětem u slípek, který miluje .... čekám, že nám dcera začne každým dnem
snášet :lol:
včera jsem si dovezla od mamky červ. rybíz, ale velikej, nacpala mi to do vyumývaného auta:S
... stejnak asi chcípne a to jsme museli ještě dolovat ze země starý rybíz, ale brutálně starý ooobr kořeny:ohmy:

už ať je po svátcích neboť ryju hubou zem. Ještě umýt 11 oken a přijede mi rodina ....se pose...u:dry:
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 19. dub 2011 06:55 #250151

• Dany
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1364
Jsme to ale pilňásci všici :) .Vláďo, náš nejsevernější příteli, jakpak se ti bude dařit u vás růžím? Máš to zmáklé někde z okolí? Jste tak 500 m n.m.?
Na ty koláže se taky někdy vrhnu, zatím jsem nedotčená, asi mi to bude muset ukázat pro začátek jája, až budu u ní. Jsem na to pako a nemám trpělivost to studovat.
Juditko, přesazovala jsem několik stařičkých rybízů a všecky chytly, neboj!
My za tři dny zlikvidovali tu hromadu hlíny a už zbývá jen porýt trávník vpředu a počkat, jestli u nás přece jen někdy zaprší, aby si to sedlo. Měl by na to přijít písek asi, ale to nezvládnu. Ty cypřiše vzadu....koupila mi je dcera, co se dalo dělat, rozbiju to snad časem pohledově keři, až to všecko nastuduju pro stín. Ta sousedovic zeď je ale ošklivá....,že? Po celé délce se táhne v různých výškách přístaveb, porůst zdi mi soused nedovolil. Vidíte tam strom, to je chutná slivoň, už je u ní růže PHM a bude ještě clematis, se těším.
hlna3.jpg
Poslední úprava: 19. dub 2011 06:59 od Dany.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM, Rhea, fanynka, jaja99, Eva.Trifon, VláďaJ

Re: Dělání, dělání II. 19. dub 2011 07:10 #250152

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
Dany jste dobří - máte ještě dost síly . já už bych to nezvládla. asi bych před sousedovu zeď napla pletivo s PVC a k němu potom něco nasadila.:up
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 19. dub 2011 07:31 #250154

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
Kájo dobrý nápad, nebo nějakou treláž - jako že sloupy z kulatiny a mezi to natahát dráty,...... mám to vyprojektovaný na stěnuz ostružin, ale jaksi realizace pokulhává,...:)
Dany super takového místečka,...
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 19. dub 2011 07:32 #250155

• Dany
  • Platinum Boarder
No jo, Kájo, to mě taky napadalo, jak jsem o tomto kousku zahrady přemýšlívávala, ale jakkoliv je můj manžel fyzicky zdatný a pracovitý (hrubé práce silového typu), na vymýšlení a realizaci udělátek už nee. Ta zeď má celkem možná 40 metrů !!! Možná víc. Až na poslední zídku na konci - nízkou - mi soused dovolil nasadit břečťan. No a já? I bez hlíny jsem chodila na fyzioterape a ještě chodím a i před hlínou jsem v noci nemohla spávat, jak mě bolela ruka-paže, ten fterapeut se zas bude ve středu divit, já mu neříkám, jak řádím. A jak píše Judita, tak oken máme 19 :angry: , tak jsem umyla přední do cesty dole tři (nahoru už snad nikdo nekouká), aby taky vesnice věděla, že jsem hospodyňka a dál až časem chi chi.
Lenpel, místečka krásného vzácného, ale je to stinné, časem budu muset něco vymyslet, zatím bude kolem něco (udělám nějaké obloučky) a uprostřed trávník pro budoucí vnoučata :-), nic jiného mě nenapadá. Taky na kraji stojívají auta, když je nás tu víc. Taková ta odpočinková a kytičková zahrada je dál a úplně na konci užitková.
Poslední úprava: 19. dub 2011 07:36 od Dany.
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 19. dub 2011 07:49 #250156

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
Tak na rehabce jsem dnes byla taky - poprvé - ještě 11x.- s kolenem .měla jsem v něm vodu . tahali mně to ven, ale bolí... o ostatním ani nemluvím - rameno mám operované v 35 letech. bolí znova... ach jo. min. měsíc to byl zápal plic a já chytrá jsem min. týden v tom ledovém větru sadila růže . no tak se mi to vrátilo a teď už beru třetí antibiotika. k tomu tu mám na hlídání denně dva vnuky. ležet samo nemůžu. na zahradě mám jak naseto sedmikrásek - teď je to hezké , ale budu to muset něčím postříkat. :whistle:
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 19. dub 2011 07:53 #250158

• jaja99
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 861
Téédy Dany to jste si mákli :woohoo:
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 19. dub 2011 07:55 #250159

• Dany
  • Platinum Boarder
Kájo, to je na prd, když hapruje zdraví, drž se a ať to spěje k lepšímu, s chorobama antibiotikovýma bývám na s...ku na podzim, to se sázejí růže a cibuloviny, tak vím, jak je to těžké.
Jájo, to teda joo. Vozili jsme to i jinam a ještě ke všemu to nebyla moc kvalitní hlína, tak manžel vždycky vykopal díru, hlínou z ní zaházel tu špatnou a furt tak dál. Jo a do děr nerozbitelné hnusné kusy té přivežené. Já "jenom" hrabala, ale "svaly mi v železo ztuhly"- Bezruč -líp jak z fitka :P .
Poslední úprava: 19. dub 2011 07:58 od Dany.
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa