Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Dělání, dělání II.

Re: Dělání, dělání II. 19. dub 2011 16:47 #250222

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2755
No jo, vy jste pilné.. :P já začnu zítra, mám na to dovču, tož snad sa nezmrzačím :silly:
Jaro201115.jpg

Jinak já fotky zmenšuji hned jak je stahuji do PC v malování na 25% nebo méně, přímo v Picasu jde oříznout fotku.

To co navrhuje Lanling je výborné, určitě kroucenou vrbu, nějaké keře, třeba zlatici a nechala bych tam i jeden cypryš, a k němu třeba borovici, ta má hluboko kořeny a kolem ní to dobře roste.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Rhea, Jevgenija

Re: Dělání, dělání II. 19. dub 2011 16:55 #250226

• Dany
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1364
Marto, to jako aby nebylo vidět? Kdyby kvůlivá větru, tak ten barák nechrání, fouká kolem něj neuvěřitelně. Je dobrej v tom, že z něj opadává omítka, tak jsem drť dneska využila při sázení klematisků :) , protože mi došly namixované skořápky.
Evo, díky, to máš teda pomocníka ! Díky za návrh, začnu psát seznam, co kdo poradí. Ale bude to ještě trvat, než to zrealizuju, shánět bych však měla začít brzo.
Mám nasysleno ledasco a všude mám kromě rostlin už zasazených další v květníkách, takže to kolikrát vypadá až moc rozmanitě :)
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 19. dub 2011 18:37 #250243

• danah
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2385
Dany napsal:
My za tři dny zlikvidovali tu hromadu hlíny a už zbývá jen porýt trávník vpředu a počkat, jestli u nás přece jen někdy zaprší, aby si to sedlo. Měl by na to přijít písek asi, ale to nezvládnu. Ty cypřiše vzadu....koupila mi je dcera, co se dalo dělat, rozbiju to snad časem pohledově keři, až to všecko nastuduju pro stín. Ta sousedovic zeď je ale ošklivá....,že? Po celé délce se táhne v různých výškách přístaveb, porůst zdi mi soused nedovolil. Vidíte tam strom, to je chutná slivoň, už je u ní růže PHM a bude ještě clematis, se těším.
hlna3.jpg

Dany, já vím, že se ti můj nápad asi nebude líbit, ale mně ten plácek evokuje představu formální geometrické zahrady, protože je to takový pravdidelný čtverec, i vzhledem k těm cypřišům, kterých se evidentně nemůžeš jen tak zbavit...bych z nich udělala přednost - vyrostou a rozbijou plochu zdi (která mi mimochodem taky nevadí) a udělala bych tam rozárium, pokud by tam vzhledem k orientaci šly růže (myslím, žes psala východ - západ?)
Jen příklad členění zahrady - osázení jiné...

Hmm, teď čtu znovu, co jsem zkopírovala - pro stín - hmm a já viděla sluníčko :woohoo: tak růže asi moc neee
Poslední úprava: 19. dub 2011 18:42 od danah.
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 19. dub 2011 19:04 #250251

• JitkaU2
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1177
A já zas teďka natrefila na řešení u té zdi....není to na zdi, je to u zdi (ten 2. obrázek shora) :-) a soused by nemohl říct nic.
mitt-hageliv.blogspot.com/2011/04/hagegal.html
Poslední úprava: 19. dub 2011 19:04 od JitkaU2.
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 19. dub 2011 19:29 #250257

• danah
  • Platinum Boarder
Ale než tu wistárku takhle zapěstuješ ;) jinak je to nádhera, já je miluju a nejdou mi tu a nejdou, potvory, namrzají a začínají pořád odspodu nanovo, já se květů snad nedožiju :S :S Momentálně obcházím zapěstovanou na kmínku a zaříkávám jí, ať si dá říct a obrazí...zatím se tváří neživě :ohmy:

Taky jednoduchá opora
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: fanynka, Kaja

Re: Dělání, dělání II. 19. dub 2011 20:43 #250290

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
To je divný Dano, u nás zmrzne kde co, ale wistárka mi dělá radost. Jen jednou zmrzla poupata v květnu, když bylo asi -6.Mám ji na východní straně na pergole v závětří.
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 19. dub 2011 20:50 #250291

• JaninkaH
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1780
Jejjejjej! Wistárka jedna kouzelná! Danah, taky mi ještě nekvetla, zdá se mi, že nijak zvlášť neraší (že by vůbec??), ale objevila jsem nani několik větších pupenů, snad tedy letos pokvete. Mám u ní těsně nad zemí popukanou kůru tak strašně, že je zkrz kmen i vidět, je mi divný, že i tak roste.
Dany, já mám jakous vrbu, má zakroucené lístky, roste jako z vody a roste spíš do výšky, mamině za asi 3 roky vyrostla nejmíň do 4 metrů, já mám z větvičky a je zatím menší. Tak ta by tam taky byla pěkná.
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 19. dub 2011 20:55 #250292

• danah
  • Platinum Boarder
Jednu mám na východní straně v závětří u plotu a treláže ;) a druhou, tu na kmínku na sluníčku v prostoru. Mám jí třetím rokem a letos jsem jí nezabalila kmínek do juty - v předchozích letech pro jistotu ano a to přežila. Ta u treláže sice raší, ale je to od kořenů, ne z naroubované části - ta už je pryč nejspíš od loňska a svazek loňských výhonů z neroubované části je též kaput. Já nevím, co se jim nelíbí - kousek vedle už mi před časem přišla pryč jiná.....
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 19. dub 2011 21:50 #250302

• Judita6
  • Fresh Boarder
  • Obdržená poděkování 16
Ešiš, ta wistárka je famózní nápad. Furt po ní bažím a nenašla jsem doma pro ňu vhodné místo,
tak už vím kam ju prsknu.:woohoo: :up
Jak moc je náročná na půdu?
Mám kolem sousedovy zdi krom hlíny i nějakou navážku, cihle, břidlicu a tak pod. To by se jí asi nelíbilo, že?
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 19. dub 2011 22:28 #250308

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Dany, tak řekneš, že to je od myši. :lol: Ti vyfotím okolní zdi, jo?

Trifonku, jé, já chcu taky ještěrku. :silly:

Můžu teď začít frajeřit - mám ode dneška v zemi všechny růže a lilie.
A už nebudu nikdy nikde nic objednávat!!!

Vlažil jsem dvě hodiny, až mě z toho vzaly záda. Ach jo.
Poslední úprava: 19. dub 2011 23:06 od HonzaPM.
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa