Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Dělání, dělání II.

Re: Dělání, dělání II. 19. dub 2011 08:04 #250162

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
P4180237_2011-04-19.JPG

:woohoo: :woohoo: :woohoo:
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Emilka, jaja99, ROMANA, lanling, Eva.Trifon, VláďaJ

Re: Dělání, dělání II. 19. dub 2011 08:28 #250166

• danah
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2385
Dany, mákli jste si :up
Jako na špatný sen vzpomínám, když jsem po nastěhování sem do baráčku, pořád škemrala o hlínu, tak mi můj naštěstí dávno bývalý, nechal přivézt dvě fůry jílu - snad odněkud ze základů...ona byla mokrá, tak to tak šíleně nevypadalo...ale pak to seschlo v obří balvany, které jsem krumpáčem rozbíjela a rozvážela a míchala s pískem, pak menší hroudy tloukla palicí... sám na to nehrábnul, dodneška mu to nemůžu zapomenout :sick: zvlášť, když nějaký kus záhonků přirývám, ještě dnes jsou místa, kde je hlína vhodná na výrobu keramiky.

Ty sedmikrásky vypadají krásně :woohoo: mám je též, ale vytlačí trávník docela....
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 19. dub 2011 09:35 #250169

• VláďaJ
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 425
Dany, díky, no asi jsem nejsevernější. 645 m.n.m. Jsou tu dost velké mrazy a zimy dlouhé. Růží moc nemám, ale ty co mám jsou super. Jsou to 20tileté keře, takže už něco vydrží. Nedaří se mi tu žlutým, měl jsem Landoru a Friesii a odešly hned první rok po zimě. Osíria mi taky zmrzla a pak jedna pěkná stromková. Ale to byla moje chyba, podcenil jsem to a nedal jí žádnou ochranu. Vloni jsem koupil jinou a tu jsem na zimu zamulčoval k zemi. Má slabší kmínek, tak to šlo, i když jsem měl strach, aby se nezlomila. Ale v pohodě, korunku úplně pod zem a kmínek jsem zamulčoval, v zimě chodil kontrolovat :-D. A vydržela krásně a už je pěkně narašená, nemám ale fotky a nevím co je to za odrůdu, takže pak pošlu a třeba mi jí někdo zviditelníte. Ta co zmrzla, byla ale nádherná. Zbyl kmínek, a ten jsem nechal, odspodu vyrazil šípek, tak jsem ho nechal dorůst, že ho naočkuji, ale nebyl cas, tak jsem to jen zastřihl a udělal stromek ze šípku :-), ale snad se mi ho povede ještě naočkovat a zkulturnit i když parádu dělá i on, hlavně šípky na podzim i když je obyčejný, i květy jsou velké a pěkné. Sympathie mi vymrzala skoro až k zemi, ale i z toho mála krásně obrážela a byla krásná. To bylo bez ochrany, letos byla chráněná, celou jsem jí obalil textilií a vysoko namulčoval a výsledek je hned znát. Má zdravé výhony do metru a půl, takže myslím, že letos bude opravdu krásná.
Ted jsme přikoupili kus pozemku, bylo tam parkoviště a kdysi starý dům, takže zemina z větší části hrozná. Takže sháním taky aspoň náklaďák zeminy. Ale dneska je to nadlidskej úkol pomalu. Kdysi tu byl statek a okolo vyváželi hnůj, dneska tam leží poklad! Jezdil jsem si tam kolečkem, ale to bych se ujezdil :-D. Ale něco snad vymyslíme. Mista mám dost, i když zahrada vypadá malá.
Jinak s kolážemi rád pomohu, v té Picase je to opravdu hračka.

male2.jpg
Poslední úprava: 19. dub 2011 09:37 od VláďaJ.
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 19. dub 2011 10:08 #250172

• ZuzanaCh
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 670
Já mám blízko Soběslav a nechala jsem si odtamtud přivést 3 kubíky substrátu - vyšlo na 800,-Kč. Určitě se na netu najde něco obdobného, co má blízko zase k vám.
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 19. dub 2011 10:13 #250173

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
Jo ZUzano to je rozumná cena,..... dnes sem si zrovna kupovala pytel zahradnického na přesazování Sandenvil apod. (míchám to s muškátovym, rohovinou atd) a 50l pytel 93- taky rašelina Soběslav. jestli se nepletu tak kubík má 1000l - to je 20těch pytlů to je cca 1800? mě opravte,....ale to by bylo skoro 6tisíc za 3 kubíky fíha,....:whistle: :ohmy:
Doprava v tom nebo si si domluvila svojí?
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 19. dub 2011 10:40 #250176

• ZuzanaCh
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 670
Doprava byla v tom. Ale Soběslav jí neprovádí, pokud vím. Domluvila jsem si to se zdejší stavební firmou a ti všechno zařídili a platila jsem pak jim všechno dohromady. Jen se do té S. musí přijet do 2 hodin, pak odchází bagrista a musel by si to člověk nandat ručně.
Ono nejdražší je zřejmě to pytlování. Zajímala jsem se před tím u zahradníka, který bere ze S. taky, a chtěl za tříkubíkový vak 3000,-.
Ale bylo to v r. 2009 - takže možná ceny zase stouply.
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 19. dub 2011 11:20 #250186

• lanling
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 475
dany to je nádhera.. to byla určitě fuška :up a ta zeď..:blush: se mi moc líbí...nesnažila bych se jí schovat..ale zakomponovat do zahrady... nějakou sklánějící se vrbku atd. keře stromky..co nerostou úplně rovně..ale vlní se a naklání, tak ji zjemní a krásně doplní..určitě by tam byly krásné i traviny...a nedávala bych vedle sebe stejně vysoké...ale udělala takové vlny..

emilko.. fotky do koláže jdou zmenšit..myslím, že když si zaklikneš všechny fotky, co chceš.. aby koláž vytvořily..a následně klikneš na jednu konkrétní..tak můžeš upravovat i velikost..kouknu se na to večer, jak to tam přesně bylo..
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 19. dub 2011 12:26 #250193

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Tak tak, Dany, Violka má pravdu - kdybys viděla zdi, co jsou u nás kolem, to ta vaše-sousedovic je výstavní.
Já bych tam nasadil lískovou álej (no jo, jsem stará konzerva a oblíbené věci až tak moc neměním).
Cypřiškům bych udělal pápá a využil je do mrtě na nějakou dušičkovou vazbu.
Jinak semi moc hezky dívá na práci druhých. A pěkně seto čte. :lol:
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 19. dub 2011 16:28 #250216

• Dany
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1364
Vláďo dík za ilustraci, tak ať se ti daří. Když tak mi, pls, do soukromé zrávy napiš pár úkolů pro začátek :).Lanling a Honzo, máte pravdu, já si vzpomněla, že jsme se švagrem (zahradník pracovník, ne projektant)) říkali, že nějakou dobu ty cypřiše mám nechat a ve volných chvílích :) poposehnat nebo vypěstovat náhradu. To už pak ani dcerušku nebude bolet. Souhlasím s vámi naprosto, ale ne zcela do mrtě, protože ta zeď je strašná. Já už si ale zvykla, i když se mi nelíbí. Prostě na ni nekoukám.
Tak prosím, jakou vrbku (álej), jaké keře, stromky atd, atd. - až se vám bude chtít, děkuju moc předem.
Lidi, to jsem zase nadřená a spálila jsem si záda :) , pěkně bylo. Na dlani zdravější dlaně mám puchýř, tak vymýšlím, co řeknu, až se třeba fyzioterapeut zítra zeptá. Z čeho jiného mohou být, když ne z práce ? :)
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 19. dub 2011 16:42 #250219

• MartaZ.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1399
Co bych za takovou zeď k sousedovi dala!!!!!!!!!!!! To je můj neuskutečnitelný sen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:woohoo:
Poslední úprava: 19. dub 2011 16:42 od MartaZ..
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa