Dany, díky, no asi jsem nejsevernější. 645 m.n.m. Jsou tu dost velké mrazy a zimy dlouhé. Růží moc nemám, ale ty co mám jsou super. Jsou to 20tileté keře, takže už něco vydrží. Nedaří se mi tu žlutým, měl jsem Landoru a Friesii a odešly hned první rok po zimě. Osíria mi taky zmrzla a pak jedna pěkná stromková. Ale to byla moje chyba, podcenil jsem to a nedal jí žádnou ochranu. Vloni jsem koupil jinou a tu jsem na zimu zamulčoval k zemi. Má slabší kmínek, tak to šlo, i když jsem měl strach, aby se nezlomila. Ale v pohodě, korunku úplně pod zem a kmínek jsem zamulčoval, v zimě chodil kontrolovat :-D. A vydržela krásně a už je pěkně narašená, nemám ale fotky a nevím co je to za odrůdu, takže pak pošlu a třeba mi jí někdo zviditelníte. Ta co zmrzla, byla ale nádherná. Zbyl kmínek, a ten jsem nechal, odspodu vyrazil šípek, tak jsem ho nechal dorůst, že ho naočkuji, ale nebyl cas, tak jsem to jen zastřihl a udělal stromek ze šípku

, ale snad se mi ho povede ještě naočkovat a zkulturnit i když parádu dělá i on, hlavně šípky na podzim i když je obyčejný, i květy jsou velké a pěkné. Sympathie mi vymrzala skoro až k zemi, ale i z toho mála krásně obrážela a byla krásná. To bylo bez ochrany, letos byla chráněná, celou jsem jí obalil textilií a vysoko namulčoval a výsledek je hned znát. Má zdravé výhony do metru a půl, takže myslím, že letos bude opravdu krásná.
Ted jsme přikoupili kus pozemku, bylo tam parkoviště a kdysi starý dům, takže zemina z větší části hrozná. Takže sháním taky aspoň náklaďák zeminy. Ale dneska je to nadlidskej úkol pomalu. Kdysi tu byl statek a okolo vyváželi hnůj, dneska tam leží poklad! Jezdil jsem si tam kolečkem, ale to bych se ujezdil :-D. Ale něco snad vymyslíme. Mista mám dost, i když zahrada vypadá malá.
Jinak s kolážemi rád pomohu, v té Picase je to opravdu hračka.