Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Dělání, dělání II.

Re:Dělání, dělání II. 23. dub 2011 21:00 #250764

• VláďaJ
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 425
Emilko, možné to je. Ale každá fotka má svůj poměr stran a pokud ji roztahuješ, nebo zmenšuješ, tak si ten poměr zachovává, jen mění velikost. Pokud změníš ten poměr, což jde taky, tak bude deformovaná, to je jako když roztáhneš obraz na televizi ze 4:3 na 16:9. Také to jde, ale buď se udělá výřez a přijde se o část obrazu, nebo to je deformované. Ale jde to i inteligentně, televize si to inteligentně přepočítá. U fotek v Picase jde ale jen zvětšovat a zmešovat, ale se stejným poměrem stran, lze taky otáčet a umísťovat fotky kdekoli v koláži. Takže to co chceš Ty, by se muselo udělat v jiném editoru. A pak ty fotky s daným poměrem(roztáhlé bez deformace) vložit v Picase do koláže. Já to nedělal, ale tak to bude. Podívám se, jestli třeba Irfan mění proporce fotky inteligentně tak, aby nedošlo k deformaci. Ty fotky co bys chtěla nahoře a dole jsou už spíš panoramatické, takže by mohlo jít použít panorama. Mrknu na to a vyzkoušíme. Je to dobrý nápad a v podstatě není nic co by nešlo :-))
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Emilka

Re: Dělání, dělání II. 24. dub 2011 18:09 #250842

• Popelka21
  • Senior Boarder
  • Obdržená poděkování 5
Chtěla bych poprosit o radu. Za pergolou mám takovej plonkovej prostor, široký asi metr a dlouhý asi tři čtyři. Je to kryté a pořád ve stínu, nad tím jsou thuj. Chtěla bych tam dát něco bochánkovitého, napadá mě jen hosta, ale chtělo by to nakombinovat, hezký je i pryšec, ale ten mám kousek vedle. Děkuji předem za rady.
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 26. dub 2011 09:31 #251053

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
Tak se jdu podělit se včerejším rozhovorem se sousedama- už sem psala jak si pěkně vymrskli barák a mimojiné všechen sníh z jejich střechy padne několikrát za zimu k nám,.... Nejenom že mi to padá do keřů a jehličnanů - volný živý plot ale je to i kousek od dětského hřiště, tak už dvě zimy nejsou schopný zabezpečit,....Prý na jaře tak včera muž s tchánem opět vyrazili na výzvědy jak to tedy vypadá a kdy to dají do pořádku,...pán zábrany ještě nestihl koupit a pani pražanda si to tam dokonce nechce dávat protože jí to bude trhat střechu- no sem nevydržela a vylítla taky,...ale že mě to trhá zahradu a může mi to spadnout na děti to nevadí ale ona chudák bude mít zničenou střechu,...No pražanda tak to tak sakra neměla stavět,......no uf,....:evil:
Doufám že nikdy nenarazíte na takové skvělé sousedy jako my,.....neberou ohled,...nic Fak to nikomu nepřeju.:huh:
A ještě se chovají že jim vše patří a dělaji z vesničanů úplný blbečky,...Dala sem si slivovici na nic jiného to nebylo:evil:
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 26. dub 2011 10:12 #251063

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
no se ti nedivím ... já mám ze tří stran cestu a vzadu sousedku , která nedělá naschvály.takže tě lituji. mně vadí v zimě lidi , co topí pevnými palivy . pořád je tu plno dýmu... dřevem se může , tak nic nenadělám..:silly:
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 26. dub 2011 10:25 #251068

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Kaja napsal:
mně vadí v zimě lidi , co topí pevnými palivy . pořád je tu plno dýmu... dřevem se může , tak nic nenadělám..:silly:

Cha, kdyby dřevem (taky topíme :)), ale sousedi topí uhlím (:sick: ), a každý den je tu "černá" hodinky, kdy se evidentně pálí odpadky (ty plasty jsou vidět a cítit), a dělá to tu každý, mám pocit, že odpad třídíme jen my :huh:

Lenpel chápu, dala bych si frťany dva :P :angry:
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 26. dub 2011 10:41 #251074

• JaninkaH
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1780
Popelko, vyfoť to , spíš pak někoho něco napadne.
Lenpel to bě to dělají sousedi (teda střecha). Můžeš na někoho nadávat, ale my si to děláme samy - laviny ze střechy padají rok co rok, vždycky si jen řekneme, že s tím něco musíme udělat... i prd ;) . Raději se snažím nic extra kolem domu nesázet.
Nasadila jsem jiřiny, ještě pár mi jich zbývá zasadit.
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 26. dub 2011 10:49 #251075

• danah
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2385
amazonka01 napsal:
Kaja napsal:
mně vadí v zimě lidi , co topí pevnými palivy . pořád je tu plno dýmu... dřevem se může , tak nic nenadělám..:silly:

Cha, kdyby dřevem (taky topíme :)), ale sousedi topí uhlím (:sick: ), a každý den je tu "černá" hodinky, kdy se evidentně pálí odpadky (ty plasty jsou vidět a cítit), a dělá to tu každý, mám pocit, že odpad třídíme jen my :huh:

Lenpel chápu, dala bych si frťany dva :P :angry:

Hmm, to mi povídejte, jinak neškodný soused pálí vše, co mu přijde pod ruku, shání vyhazovaný nábytek, jako staré kuch. linky a je to samý sajrajt, nejlepší je, když zatápí i v 30° vedrech v pravé poledne, aby si ohřál oběd :evil: :evil: :evil: Na autě, které parkuji pod jeho komínem vrstva mastných sazí (bohužel jinde není místo), na sušícím se prádlu, na vodě v bazénu vrstvy :evil: :evil: :evil: :evil: kočky mi to nosí domů na tlapkách :S
Už aby byl nějaký zákon, který by tohle stíhal opravdu fest...hned bych ho udala :woohoo:
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 26. dub 2011 11:06 #251079

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Danah, díky. Vrtalo mi hlavou, proč, když se chci v parnu opalovat, někdo musí zamořit dýmem okolí
a ono to je proto, že si ta individua ohřívají oběd. Dobrý, no. Zdravím všechny palitele nábytku, pet lahví a scíplých slepic.
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 26. dub 2011 11:08 #251081

• lenpel
  • Platinum Boarder
No on kdyby byl muž tvdý tak to maji na sbourání,.....hranice našeho pozemku je asi tak v obvodové zdi jejich baráku,....
Malý pozemek na kterém stála chata, ale madam si usmyslela že sem pujde na barák na důchod a místo aby to nechala už tak to bylo blízko ještě rozšířila, nějaký stavební zákon a respekt k sousedum nic,.... No jo oni ty vesnický burani jí přeci nic neřeknou,....
Kdyby se to napadlo tak demolujou a ona ještě remcá, pozemek není převedený řekli sme že jeden metr už tam má a chtěla ještě řekli sme ne a od té doby se mnou nemluví a nakonec udělali plot a mají tam 1,60m tak vlastnbě co chtěla,....
Nemá to převedene, zaměřené, zaplacené, ještě to ohrožuje moje děti a zvesela si dodělá fasádu atd,... a já do toho nemám co mluvit jen tu totiž žiju, a nic není mého jen ta spousta práce kolem a děti,...... No děs,....Včera řekla že stou se teda bavit nebude,... tak si nechám od chlapa podepsat plnou moc a pujdu prudit a bavit se bude muset,...Chlap je dobrák tak je jasný že se jí komunikuje líp,....:down
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 26. dub 2011 11:11 #251084

• lenpel
  • Platinum Boarder
Tak pozor naši pražáci to mají jště lépe vymyšlené aby si nezanášeli kamna mají venku plechový sud a do toho zatopí a pálí odpadky,..... kdykoliv a to je kontík ve vsi,...
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa