Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Dělání, dělání II.

Re: Dělání, dělání II. 04. bře 2013 15:17 #286423

• skalnička
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1086
Jano, ty seš teda pilná až z tebe začínám mít depku. Na zahradě stále vrstva sněhu. Nedá se dělat vůbec nic. Dneska jsem akorát sklidila truhlíky s vánoční výzdobou a jinak jsem se opět věnovala pořádku doma. Do skleníku se nehrabu - toto je výsostné území mého muže :laugh:
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 04. bře 2013 15:48 #286428

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Skalničko :laugh: , klííd, já musím začínat brzy, páč to za mě nikdo neudělá (vč. skleníku).

Skleník ( úklid) dělám vždycky buď brzy na jaře, nebo vůbec. Jakmile se oteplní, všude se tam usídlej pavouci. Ty černí pokoutníci ještě jdou, jsou poschovávaní v koutech, jen je třeba si dávat pozor, když beru květináče. Loni se tam ale přes léto usídlili křižáci a ty mě tedy štvou, protože nadělají přes noc nové pavučiny, já tam druhý den vlezu, udělám krok a mám hlavu v pavučině :down . Letos jsem se právě rozhodla pro velký úklid, aby se jim tam nelíbilo!
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 04. bře 2013 16:19 #286429

• skalnička
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1086
Jani, za mě to taky nikdo neudělá. Tedy já ani nechci :laugh: Mládež (= děti) k tomu moc nejsou a u manžela jsem raději, když se věnuje zahradním "stavbičkám" a tomu skleníku.

Dělám si jaro aspoň doma. ;)

jaro.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Evka, Kika

Re: Dělání, dělání II. 04. bře 2013 18:06 #286431

• Kika
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1395
Skalnicko, je to krasné a nadherne to voni, vid? Vuni hyacintu miluju... Ale uz je rychlene nekupuju, v zahonech se mi nikdy neujaly.
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 04. bře 2013 18:44 #286432

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
I u nás byl krásný den,ale to odpoledne je sakra krátké. :)
Zrealizovala jsem jeden včerejší nápad-přesadila penisetum do rohu garážového záhonu,přisadila seda Matronu a Herbstfreude(asi).Pak už jsem to nechala,protože na zastíněných místech je 10cm zmrzlá krusta.
Zítra mám v plánu vyrobit žebříček ke klematisu a zaběhnout k sousedům,aby ostříhaný giganteus neházeli na skládku,že si pro něj zajdu.Mají dva obr trsy u bazénu a mně se vloni ten jejich "bambus" docela hodil.
J.mi koupil množárenský substrát,tak taky začnu s výsevy.Našla jsem v prádelně na regálu ještě jednu škatuli,je na ní napsáno "semínka",co v ní je ví Bůh,ale nejdřív se k ní musím probojovat přes přepravky s jiřinami,montbreciemi(zatím netuším,kam to vše nasázím :blink: ),chemií atd.Uvidíme,co najdu za poklady.
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 04. bře 2013 20:43 #286434

• Kachnishte
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 621
Auuu, vy už můžete do hlíny! U nás pořád leží souvislých 10 cm sněhu. Ale dneska už jsem odstranila netkanku z Souv. de la Malmaison cl a vypadá to, že zakvete!!!!! Krásně přežil, to si budu připadat jako Angličanka při jarním "výchovném střihu" :woohoo: Vůbec všechny růže jsou moc pěkné, jen Jude theObscure půjde od země :down A zítra je velký výsevový den!
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 04. bře 2013 21:16 #286435

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
No,Kačko,do hlíny se zatím moc nedá,ale když už jsem tam kopla,tak jsem to dodělala.Už nebudu,počkám,až to roztaje.Na pár místech máme ještě kupky sněhu a na celodenně zastíněných místech je to beton.To jen to sluníčko člověka úplně zpitomí :laugh:
Brouzdám v historických,prohlížím obrázky a hledám,jestli teď můžu šmiknout gallicu.Vloni jsem to podcenila a je nevzhledná,rozhodně ji střihnu letos po odkvětu,teď asi jen vezmu špičky.
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 04. bře 2013 21:36 #286436

• Alka
  • Fresh Boarder
  • Obdržená poděkování 5
Tak jsem se dnes vrhla na střihání a uklízení zahrady a potřebovala bych poradit. Na většině pnoucích růží mám listy, které díky mírné zimě neopadaly a některé jsou i zelené , tak nevím jestli je otrhat nebo ještě chvíli počkat. Některé začínají už pěkně rašit. A to nebyly nijak zakryté.
Budlea nebyla taky omrzlá, jenom lehce konečky a už má pěkné lístky velikosti nehtu.
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 05. bře 2013 06:04 #286440

• HanaK
  • Fresh Boarder
  • Obdržená poděkování 12
Tak u nás stále sníh, něco by se už dalo dělat, třeba stříhat stromky - jenom bych nesměla jt v sobotu na lyže a v neděli polehávat s rýmou a chromým chodidlem.:evil:
Ale co, času dost...
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 05. bře 2013 08:47 #286447

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Skalničko, krásné jaro :) . Mě by doma s hyacintama vyhodili :( .

Jednou mi manžel k svátku koupil takové ty bílorůžové lilie. Za hodinu začal chodit a zjišťovat, co to tak smrdí :P . Je alergik a tak ho to silně dráždilo. Nakonec jsem kytky musela přesunout a od té doby dostávám jen růže :whistle: .

Taky už mě to láká na přesazování, ale je ještě opravdu dost brzy. Včera jsem plela ptačinec z míst, kam se přes léto nedostanu. Snažila jsem se ho brát i s kořeny a hlína je ještě hodně studená, měla jsem prsty celé zmrzlé ( a to je to na sluníčku) a musela jsem toho po cca čtvrthodině nechat. Spousta trvalek ještě není vylezlá a také čekám na případné semenáčky, tak musím ještě se škatulatěním počkat.

Na podzim jsem narychlo zasázela růže od Pelců a samozřejmě půlka jich je na špatném místě. Nevím, jestli je přesadit hned, nebo čekat, až se oteplí. Zlatice ani náhodou nevypadá, že by chtěla kvést, ta nevím :unsure: .
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa