Vlaďko,

ách jo.. tu nekt. houbu mám taky ( na bezu Gerda, mj. )
Jdu si taky uplivnout nenadšením. Jsem rozzuřená, popravdě.
Poklízím, celkem silný vítr a najednou koukám, cornus v 45. st. náklonu.. netuším, kterej blboun za to může ( hryzce jsem snad vyhubila ), vinu přičítám krtkovi.
Celou zimu se nezastavil ( kupa vedle kupy ), podtuneloval kde/co. Jeden z tunelů vedl těsně u cornusu, pokračoval záhonem kolem cca dvou růží, na okraji kupice veliká. Přejel celou tu slzu u slavobrány.
A jak má cornus ty "trvalkové" slabé kořeny, přerval jich min. polovinu. Jestli mu ještě dál někdo pomohl ( potkani ) bůh suď. Cornus se kvrdlá. Přisypala jsem mu rašelinu.. ale... teď přemýšlím, jestli mu mám uřezat nějaké větve, ptž. si myslím, že s takto narušeným kořenovým systémem vůbec nemá šanci pokrýt listovou plochu.
Nejvíc mne sejří, že je to cornus, kt. jsem si vypěstovala sama, ze semene. Na podzim 2006 jsem ho sebrala v bot., pamatuješ Hespo ? Na té naší úplně první výpravě ještě s Debilem.
A od té doby se tu s ním piplám. Byl už vyšší než já. Kruciš.
Hespí, ty máš ještě sníh ? Mně talovínky svítí... možná že ti, co mají ještě sněhovou nadílku mohou být rádi, rostliny jim ještě možná spí.
Tohle střídání poměrně vysokých teplot ve dne a mrazu v noci

. Stříhala jsem dneska paniculatu, je v klackách míza

.
Rubín neostříhán.
Hotova 1/3 záhonů. Pak mne ale čeká ještě druhé kolečko ( trávy, později heuchery - ty zatím nechávám, aby je sluníčko nespálilo ).
Jak vypadají po zimě vaše šalvějě ? ( u mne trochu jeté, ohnilé. V cestě krťourovi překáželo Negrito, vyhrabal ho, skoro bez kořenů putoval do květníku do množárny. Se vzpamatuje. )