Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Dělání, dělání II.

Dělání, dělání II. 17. zář 2015 14:39 #300807

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
- co má říkat moje schránka .. ta je starší ;) .. no až na jeden sáček greigii tulipánků mám cibuloviny v zemi .
ještě zkusím zarýt co si pamatuju plnokvěté tulipány . ty jsou teda za přesazení vděčné . už je jich jednou tolik a letos krásně kvetly .
dnes už ale raději ven nelezu - je tam zase děsné vedro .. zítra snad už bude chladněji .
Poslední úprava: 17. zář 2015 14:42 od Kaja.
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 17. zář 2015 17:23 #300810

• Luša
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 746
Kajka, nie je ešte skoro na sadenie cibuľovín? Vzhľadom na tieto teploty ich plánujem sadiť až tak o 2 týždne.
Ale asi som v teplejšej oblasti?
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 17. zář 2015 18:48 #300812

• Kaja
  • Platinum Boarder
možná je čas - určitě na narcisy . ale o tulipánech se říká - ze země konec školního roku - do země začátek školy .
navíc co jsem ted´ pokoupila , tak je vzadu na obrázku devátý a desátý měsíc . dnes jsem sadila sasanky - bílé a barevné .. krokusky už předevčírem . zítra se má ochladit -cibulky by měly v zemi zakořenit. u hyacintů byly taky uvedeny 9 a 10 měsíc výsadby .to já ani moc neřeším.třeba vykopu a znovu nasadím . měla bych letos přesadit i lilie - byly už letos slabé . ale čas a síla ;)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Luša

Dělání, dělání II. 17. zář 2015 20:17 #300813

• Genovesa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1736
Taky se zítra chystám zasadit narcisky a tulipány, co jsem díky Kaje koupila v Lidlu. Mám tu ještě jeden květináč mininarcisek, co jsem tu měla na jaře jako dekoraci, ty půjdou do skalky.
Ještě je třeba zasadit jednu tavolu, přesadit jeden ibišek, co mi roste v Jucce. Tam jsem teda zvědavá, jestli ho vůbec vydoluju. Ale je růžový, hodil by se mo barevně, tak se pokusím.
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 17. zář 2015 20:19 #300814

• Genovesa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1736
Ještě teda dumám, co s těma tulipánama. Mám je v zemi dva roky, kvetly krásně, tak to přesazení asi nechám ještě až napřesrok.
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 17. zář 2015 20:38 #300816

• Kaja
  • Platinum Boarder
u těch tulipánů je to různé . třeba jeden střapatý mi kvete už pět let aniž je přesazovaný . a pořád je hezky fialový .. střapáčků jsem měla hodně - různé barvy - a jen ten jeden pořád kvete .taky liliokvěté . ty se neparchantí , ale zmizly po několika sezonách. pak mám velkokvěté oranžové . ty se i stěhují -jeden rok jsou na místě a druhý o dva metry dál. nechápu, ale kvetou. ty ještě zkusím vyrýt. dělám to rycíma vidlema - není tolik škody . já už se něco tulipánů nakupovala .. ale letos fakt naposled.-další práce , co mně čeká - už loni jsem si slíbila že vyryju narcisy . jsou na místě asi šest roků a ty trsy už jsou nahusto.letos tolik nekvetly . kupovala jsem je za drahý peníz, byly originál Holland z Hornbachu . teď jsou v Lidlu různé a mnohem levnější . taky holandské .
Poslední úprava: 27. zář 2015 15:55 od Kaja.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Ajka, Genovesa, Luša

Dělání, dělání II. 30. zář 2015 08:51 #301004

• Kaja
  • Platinum Boarder
DSCN5237.jpg

po kousku přirývám - pak vsedě vyklepu drny.. a zas kousek, bude další oblouček . ten tam chyběl a narušovalo mi to vzhled ;)
Poslední úprava: 30. zář 2015 08:51 od Kaja.
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 30. zář 2015 09:06 #301005

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Kájo, upřímně, přeju si, abych v tvém věku měla tolik vitality jako ty. Takové lidi obdivuju! ;)
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 30. zář 2015 09:28 #301006

• sany
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1321
Kaja, už sa teším na výsledok, určite Ti tam pribudnú aj nové ružičky, že?

Aj my s manželom sme sa pustili do prestavby, ruším "skalku" a bude tam vresovisko. M. je už zo mňa nešťastný, ale keď mu sľúbim odmenu, tak to ešte zvláda.

SAM_5953.jpg

SAM_5958.jpg
Anka
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Kaja

Dělání, dělání II. 30. zář 2015 12:00 #301007

• Kaja
  • Platinum Boarder
holky moje zlaté - padám už sice na tvář , ale to ještě musím zvládnout . mám dvě růže v květníku - ale nějaké chci přesadit . ty ještě počkají . mám to leckde nahňacáno na husto . tak jim trochu ulevím . třeba taková Paul Bocuse nebo
Martine Guillot - živoří u pergoly zastíněné velkou dřevitou pivońkou . . ty musím dát taky jinam. už jsou čtyři - tak někde pohromadě.
tak to z fotky už je zpracované a odpoledne zryju další kousek . u toho odrolování sedím na židli . tak se nenamáhám . akorát mně bolí ruce odražené motykou . no je to tvrdé jak kámen .
taky jsem odkryla kraj kompostu .. je tam už dole vrstva krásné zeminy utvořená kalifornskýma žížalama . tak pod sazení budu dávat výživu ... plánů hodně - doufám , že se nepoložím .letos vypadá , že se mi po lécích zdraví trochu upravilo .
Poslední úprava: 30. zář 2015 18:23 od Kaja.
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa