Dievčatá, ďakujem Vám všetkým, verím, že za pár rokov to bude vyzerať ešte lepšie a že sa rastlinkám bude dariť.
Jana V., skalky sa mi tiež páčia, tá záplava farieb na jar je fascinujúca. Aj som dlho rozmýšľala, či ju mám rušiť, hádam som sa rozhodla dobre.
Luša, máš pravdu, to plánovanie je také vzrušujúce. Vresy sú kyslomilné, tak isto ako vresovce, azalky, rododendrony ... Úžitkovú časť záhrady máme tiež, ale už len minimálnu - max 30m2. Pestujem len zopár kríčkov paprík a rajčín, uhorky, cuketu, cibuľu, cesnak a mrkvu. To je všetko, vlastne ešte zopár jahôd, ríbezle tri kríky a maliny.
Ajka, je to tak, skalka je v jari najkrajšia, len potom som bola nespokojná, nevedela som, ako ju oživiť, aby bola aj zvyšok sezóny zaujímavá.
Mišpule. nech žije doba kamenná

Keď si spomeniem, ako sme pred pár rokmi tie kamene vozili na malom vozíčku zo skládky do dvora, to bola radosť. Tešila som sa z každého kúska, ako malé decko.
Kika, vysvetlím. To medzi plotom a záhonom je nutné zlo. Viem, že s estetikou to nemá nič spoločné, ale máme 3 psov a tí pri každom pohybe na ulici lietajú okolo plota a strážia si svoje teritórium. Takže tam niečo sadiť neprichádza do úvahy. A to na zemi sú dosky, ktoré sú tam dočasne, ako pomyselná hranica, aby mi nešľapali hneď po rastlinkách. Azalky sú vysadené po krajoch, ale aj uprostred záhona, len sú ešte nízke.