Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Dělání, dělání II.

Dělání, dělání II. 19. říj 2015 09:26 #301297

• Miška
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 517
Jarko, taky díky za tip kouknout na inspiraci k Austinovi. Evka tady pořád dává nějaké fotky z fb, ty jsou taky moc hezké, ale kouknout rovnou k němu mě fakt nenapadlo.
A to mám od něj malou knížku, kterou vloni rozesílalo Arbro s růžemi a stále si v ní listuju.
Trochu mi to pomohlo, hlavně psychicky. Mi se líbí tato: www.davidaustinroses.co.uk/gallery/rose-borders/.
Mám stále nechuť kombinovat historky s Austinkami a tady je krásně vidět, že to jde.

Kájo, a když jsi viděla čerstvou, předpokládám ještě nezapojenou výsadbu, bylo to podobné jako v našich záhonech? Musí jim přeci taky koukat zem. Mně osobně by to uklidnilo, že i profíci si musí na tu finální krásu počkat. Asi příští jaro vyjedu do A. na obhlídku zahrad. Potřebuju to jak sůl.
Jinak od Dresly mám 22 růží a čekám dalších 25. Takže asi tak pro tento podzim a myslím, že i pro ten následující.

Obrázek se samozřejmě nenačetl, takže je to 4. od začátku.
Poslední úprava: 19. říj 2015 09:27 od Miška.
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 19. říj 2015 09:59 #301299

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
holá zem tam moc nebyla . oni tam dají těch sazenic více nebo to zaplní něčím doprovodným - šantou, levandulí atd .
moc semi tam například líbila drobná květinka kolem růží . podobná sedmikrásce - Evko - opět nevím název . jsem hrozná . a měla by ta rostlinka pocházet z Česka - má v názvu Karvinou .
DSCN2621.jpg

DSCN2626_2015-10-19.jpg
Poslední úprava: 19. říj 2015 10:00 od Kaja.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., sany, Evka, AlenaC, Jikra, Ajka, alenak

Dělání, dělání II. 19. říj 2015 12:49 #301300

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Kájo,tak já jsem to také zapomněla,někde by tady měl být ten název,ale jak ho vyhledat? ;)
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 19. říj 2015 12:58 #301301

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Holky je to turan www.rhs.org.uk/Plants/32487/i-Erigeron-karvinskianus-i/Details Od nás nebude.
Není bohužel dost mrazuvzdorný. Loni se mi ho pod krytem podařilo uchovat jednu jedinou sazeničku, na jaře mi ji sežrali slimáci. Stejně tak semnáče. Jedině předpěstovat a vysazovat silné jedince, které pak před slizounama chránit. Hrozně se mi líbí be spárách chodníků, zídek...
Poslední úprava: 19. říj 2015 13:04 od Vlaďka.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Iveta, Jarka

Dělání, dělání II. 19. říj 2015 13:05 #301302

• Kaja
  • Platinum Boarder
jo!! díky Vlaďko .. právě jsem to našla v odkazu od Evky www.zahradnictvi-flos.cz/19349-erigeron-...ran-karvinskeho.html
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jarka, alenak

Dělání, dělání II. 19. říj 2015 15:27 #301305

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
No jo,vždyť Flos je má zařazené v balkonovkách a letničkách,teď jsem se dívala.Takže jedině každý rok znovu vysévat,to by mě moc nebavilo.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Iveta

Dělání, dělání II. 19. říj 2015 18:41 #301309

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Já po něm pasu už léta,nikde nebyl k sehnání.V Anglii jsem si nasbírala pár chmýříček,zjara vysela a nic.Říkala jsem si,že buď nevzešly nebo je sežrali slintáci.A v SRPNU!!!jsem objevila neznámé lístečky(asi 5 ks),považovala jsem je za plevel,jenže jinde ten plevel nebyl.Pak jsem si uvědomila,že jsem kolem šutrů rozházela to chmýří.A on je to ON.Tak ty chcípáčky opatruju,sbírám chmýří,ale to musím být ve střehu,protože dopoledne je to zrůžovělá sedmikráska,odpoledne prázdné lůžko.A v skrytu duše doufám,že bude mírná zima a přežijou do příštího roku a nebudou to takové nitky,anebo že vzejdou semínka,co mi sebral vítr.
Schody v Great Dixteru
196.jpg

Moje chudinky :)
233.jpg

245.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, sany, Kika, Iveta, Jarka, Jikra, Ajka, alenak

Dělání, dělání II. 19. říj 2015 20:40 #301310

• varouch
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1493
Haha, taky ho mám asi 4 kousky. Z loňských sazenic od Flose. Zimu přežil, ale rašil šíleně pozdě, koncem června nebo tak nějak. A celkově nic moc, kvést začal až asi před měsícem a je to chcípáček.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: mišpule, Iveta, Jarka

Dělání, dělání II. 19. říj 2015 21:01 #301312

• Iveta
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 933
Zjara jsem zasadila turan od Starkla (díky Kájo za echo, že prodává), přišli tři minisazenice a takové hnízdo udělaly do léta, jsem zvědavá, jaká bude zima a co on na to...
image_2015-10-19.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Kaja, sany, mišpule, Jarka, Jikra, Ajka

Dělání, dělání II. 26. říj 2015 16:51 #301396

• Kaja
  • Platinum Boarder
tak pomalu vybírám kompost . je to dřina - mám v ohrádce z pražců , tak je mokrý . ale krásně černý - z kalifornských žížal .ještě si máknu . ale každý den trochu . počasí ještě přeje , posečeno mám v pátek a sobotu . listí seberu zase sekačkou . ale až spadne všechno . nebudu to dělat nadesetkrát .tak se pomalu s prací posouvám . musím ještě přesazovat , ale to má myslím čas.

DSCN5572.jpg

DSCN5573_2015-10-27.jpg
Poslední úprava: 27. říj 2015 08:30 od Kaja.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: mišpule, Jarka, Ajka, alenak
Moderátoři: Eva L., Květa