Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Dělání, dělání II.

Dělání, dělání II. 27. říj 2015 08:04 #301402

• hana.johana
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 722
Tak já nedělám nic, protože mě před týdnem udolala bronchitida. Do práce musím a pak odpoledně padnu do postele jako špalek. Ještě že mi muž pomohl zasadit růže od Dresly. Jsou to krásné keříky-už se těším na léto :woohoo:
Hanka
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 27. říj 2015 08:41 #301403

• sany
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1321
Kaja, to čierne zlato máš úžasné. Niekde som čítala, že kalifornské dážďovky vonku neprezimujú, to ich potom dávaš do kompostu každú jar, alebo to s tým ne/prezimovaním nie je pravda?

Hana.johana, skoré uzdravenie Ti želám a novým ružičkám, nech sa darí.
Anka
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 27. říj 2015 13:48 #301406

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
Sany - jsou tam celý rok - ale musí mít kam se zahrabat . materiál - trávu , listí . slupky atd - klacíky ne ani nic tvrdého. jablka dávám - i nahnilá , padavky. ale nedávat žížaly do uzavřeného kontejneru .letos je jich méně - se sousedem myslíme , že se v tom horku v létě upekly. ale ony se zase rozmnoží .mám už je deset roků . čas od času vyberu hlínu -ted´ asi za dva roky . soused jim trávu suší - prý je jinak kyselá půda. on to dává do skleníku . no nevím - ještě jim budu dávat seno!! -- když sekám nízkou trávu , tak na tom kompostu v létě uschne i tak . párkrát přehodím a je to -- ted´ dávám trávu i s listím , posbíraným sekačkou a našmelcovaným .
jinak ony neutečou- v našich půdních podmínkách nevyžijí . taky se s našimi nekříží . ve vrstvě která je hotová nežijí - nemají tam potravu . takže bez přehazování se jen pořád přidává materiál a pak se odhodí vrchní vrstva a vybere se zem .

DSCN5504.jpg
Poslední úprava: 27. říj 2015 13:52 od Kaja.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: mišpule, Evka, alenak

Dělání, dělání II. 27. říj 2015 14:53 #301407

• zeuwicka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 472
Teda, to jsou dříči, začala jsem nad nima fakt uvažovat... Zahrada 3000m tak že materiálu je dost a ještě vyvážíme do bio, nestíhá se rozkládat :(

No a já sice nachcípaná, na průdůškách řeže ale jdu sázet.. Přifrčelo 14 růžiček od p. Šípa, tak ať už to mám za sebou... další jsou na cestě a přifrčí ve čtvrtek.. Snad se do té doby zmátořím..
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 27. říj 2015 18:26 #301410

• Kika
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1395
Tak ja jsem taky lehla, skripla jsem si nerv pod lopatkou. Deti maji ted prazdniny, tak jsem si vzala dovolenou, ale nejak se to nevede. Jeste ze muz je ochotny, dnes mi vyrypal ruze v celem zahonku a zasadil jinam a pripravil mista na nove z Lottumu. Jeste jsem si objednala dve ruze od Dresly, tak pro ty take musim najit mistecka.

Kajo, krasny kompost. A zahradku uz mas pekne upravenou.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja

Dělání, dělání II. 27. říj 2015 19:08 #301411

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
na zahradě není nic upraveno, je tak jak byla - - jen jsem posekala . ale nebylo to vysoké .je to jen spodní část - jinak mám výsadbu dokola domu
měla bych ještě zakrátit klematisy na plotě .
děvčata , pozor na nemoci ..!!! přeju vám brzké uzdravení.
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 27. říj 2015 20:31 #301412

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Marodům brzké uzdravení!Já už to mám za sebou :)
Osázela jsem nový kousek záhonu,zbývají jen cibulky,co jsem vykopla při sázení.
Dnes máme za sebou akci 'nový kotel',s úklidem jsem skončila před chvílí.Panebože to byl svinec po celým baráku,ufff!
Kájo,z toho kompostu jsem vedle,fakt.Pořád nadávám,že nemáme kompost,ale skládku,protože se tam pořád jen přihazuje,nikdo to nepřevrství a když potřebuju trochu pěkného,musím vykutat kráter.Takhle to holky odmakají a je klid.Už si připravuju diplomatickou řeč ;)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jarka

Dělání, dělání II. 28. říj 2015 09:02 #301413

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Mišpul, nech si udělat dvoukomorový a budeš si moct přehazovat i sama, kdykoliv budeš chtít ;) .
I děti pochopily, že se šlupky hází tam, kde je na vrchu "zelený bordel", nikoliv tam, kde je "černá hlína". Můžu tedy pro kompost kdykoliv. Když doberu, přeházím si na druhou půlku, na vrch dám něco zeleného a rodina dostane ( pro jistotu) instrukce, že odteď se hází na druhou půlku.
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 28. říj 2015 09:43 #301414

• sany
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1321
Kaja, ďakujem, máš to fakt premakané. Takže už len zohnať zdroj a nasadiť ich do kompostu, ale asi už počkám na jar. Mám tiež dvojkomorové kompostovisko, ale uvažujem ešte nad treťou časťou, aby som mala priestor aj na hotový kompost.
Anka
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 28. říj 2015 10:09 #301415

• Miška
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 517
Já mám 3 komorový, heč :P . A k tomu ještě termokompostér, který dávala obec zdarma každému v rámci nějakého "dotačního" programu.
Ale žížaly nedám nikam, krmila bych akorát krtky a hraboše. I tak je pěkný. Myslím ten kompost.
Jsem jen zvědavá na to, co bude z toho termo...
Ale to přehazování, to je vždycky na přemlouvání. Sebe samu i rodinu.

Jinak listí sebereme sekačkou, která je teď rozbitá. Tak snad se stihne opravit. Nejlíp sama :) .
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa