Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Dělání, dělání III

Dělání, dělání III 04. zář 2016 09:58 #312691

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
tak pokračuju v okopávání . momentálně u angličanek obrývám do hloubky kolečka . sakryš - i když u nás pršelo víc než v Čechách , tak je stejně sucho do hloubky .až na nějaké tři to budu mít hotovo . každý den jen 3-5 než začne pálit slunko . ta skvrnitost je fakt letos hnusná - v týdnu jsem ještě stříkala. aspoń aby ta hnusota moc nepřezimovala . navíc jsou napadeny i listy na jabloních . žloutnou a taky flekatí .. přitom je veliká násada jablek . sousedé mají napadeny ořechy a já si všimla i několika zhnědlých výhonů u magnolie .
Jano , rez jsem měla taky na několika . dokonce na Mariatheresia . loni keřisko , letos první kvetení slabé a napadení tou rzí . až po postřiku /Dithane/ ted´ v druhém flóru nasadila a kvete .
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Dělání, dělání III 04. zář 2016 10:16 #312693

• MartaZ.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1399
do hloubky jakého kolečka :ohmy:

U nás je takové sucho, že by to nezvládl ani rýč Fiskars...

Dělání, dělání III 04. zář 2016 10:43 #312697

• Kaja
  • Platinum Boarder
DSCN1857_2016-09-04.jpg

DSCN1859.jpg

taková kolečka - mám takhle obryté angličanky . ovšem pak to sečení mezi nima :silly: . úplná sportovní disciplína
při práci sedím na plastové židli , po ruce starý kočárek s košem - no a tak postupuju ,až jich mám třicet na tom místě hotových . další mám už jinde - se nevešly. :P
vidle mám silné - nerez
Následující uživatel poděkoval: alenak

Dělání, dělání III 04. zář 2016 11:03 #312698

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Kájo, je vidět, že je to u vás s vodou lepší, protože u nás je to na porvchu úplný beton. Potřebovala jsem trošku plejt mezi novými růžemi a nešlo do toho vrtat ani rycí vidličkou, natož lopatkou. I rycí vidle měly dost práce :( . Musím odben zalévat hortenzie, jinak by byly na seno :down , ale už si žádají i jiné trvalky. Hlavně astrám přilepšuju, aby mi nezaschly v poupatech.

Dithane jsem pořídila, plánuju postřiky, ale asi až později. Zatím se nažím obírat napadené a sbírat listí ze země. Nevím, jestli by v tom horku byl postřik vůbec účinný. Stříkala jsem plevel a nejeví žádné známky potíží :dry: , přitom jsem stříkala brzy ráno, kdy byly záhony ještě ve stínu. Postřik jsem opakovala po dvou dnech a stejně ten opletník vypadá jak šťavnatý salátek :unsure: . Přitom by to měla být rostlina do vlhčích půd :angry: . To jsou ty ZZ, co bych chtěla, aby tam rostlo, to stávkuje a takovej plevel roste i tam, kde by neměl :down . On má hrozně hluboké kořeny, takové tlusté a dužnaté. Zřejmě si dosáhne hodně hluboko pro vodu a proto je tak svěží. Zatímco nově zasázené růže se teprva ujímají.

Dělání, dělání III 04. zář 2016 11:50 #312701

• Gabča
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3236
Kájo, obdivuju tvoji trpělivost. :up
Já okopu zjara a pak občas vypleju. Včera jsem si málem zlomila lopatku, taky máme beton. A to ten záhon s růžema dost často zajelvám. Jako Jana, i hortenzie si žádají svoji dávku vody. Vlivem sucha už mi druhý rok po sobě nekvetou dochany. Na jaře nekvetly ani azalky, ani rododendron. Jestli to bude takhle pokračovat, nevím, nevím..... :blush:

Dělání, dělání III 04. zář 2016 11:53 #312702

• Gabča
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3236
Jo, a čeho mám všude plno a nekontrolovatelně se množí je šťavel růžkatý. Taky pěknej prevít. :evil:

Dělání, dělání III 04. zář 2016 11:57 #312703

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Gabčo, to je marný boj :( , s tím bojuju už několik let a marně. On má zvláštní povrch listů, herbicid se po něm jen sveze dolů a listy zůstanou suché :blink: . Takže lopatkou vyrývám celé trsíky a i s tou hlínou vyhazuju do popelnice. Má hluboké kořínky, ale hrozně jemné, stačí úlomek a vyraší znovu.
Jenže nejsem dost systematická a důsledná :unsure: , možná, kdybych plela pravidelně a ne nárazově, bylo by možné se ho zbavit, ale na to nemám kapacity ( časové, fyzické, psychické ani žádné jiné :whistle: )

Dělání, dělání III 04. zář 2016 12:13 #312704

• Kaja
  • Platinum Boarder
zajímavé fakt - a ten plevel bují i v suchu . kolik tam bylo ptačince- ani nebyla vidět zem a má už semena , takže jsem si ho asi zase vysela . na jaře jsem ho všecek vyplela ještě před květem . nevím kde se to bere . :unsure:
Následující uživatel poděkoval: bradhal

Dělání, dělání III 04. zář 2016 13:05 #312705

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2220
Ptačinec žabinec je nejzelenější plevel, fakt jo. Ten se umořit nedá.

Dělání, dělání III 04. zář 2016 17:52 #312707

• Regina
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 943
Hlásím i krásně narostlé vlaštovičníky :) Dál tu mám, to jsem zapomněla, jak se jmenuje, druhá půlka mi to i nahledala, možná by bylo lepší ten čas strávit vytrháváním, popínavé droboučké, vypadá to jako miniatura rdesna.Koukala jsem, že se po přísavníku vyšplhalo pěkně vysoko.Taky pěkný svinstvo.
Moderátoři: Eva L., Květa